Business blocks

Maatwerk software met business blocks is een trend die steeds meer in opkomst is. Soms wordt naar deze methode gerefereerd als ‘maatwerk software zonder programmeren’, maar dat is niet geheel correct. Om tot maatwerk software te komen zal er altijd een stukje op maat ingericht moeten worden. Maar niet de gehele applicatie hoeft opnieuw gebouwd te worden: er is een mogelijkheid tot hergebruik van eerder ontwikkelde software, mits je met de building block methode werkt. Daarbij gaat het om het opdelen van software in blokken, waarbij je allerlei basisblokken maakt en die eindeloos kunt combineren maar vooral kunt hergebruiken om tot nieuwe software applicaties te komen. Door deze manier van werken wordt veel tijd en daarmee geld bespaard. De ontwikkeltijd neemt aanzienlijk af en de klant kan sneller genieten van zijn nieuwe maatwerk software product.

Specificaties, design en code kunnen allemaal worden hergebruikt indien ze worden behandeld als bouwblokken, de zogenaamde ‘software business blocks’.

Maar de mogelijkheden zijn nog veel breder dan het hergebruik van code, design en specificaties. Er kan ook gedacht worden aan hergebruik van test cases, prototypes, frameworks en templates.

Er wordt vaak onterecht gedacht dat maatwerk software oplossingen altijd van scratch af worden gebouwd, voor elke klant opnieuw. Een maatwerk software oplossing is meestal een mix van .NET software, custom code en standaard elementen. Voor de start van een software project wordt gekozen voor een framework. Dit raamwerk oftewel framework is de basis voor het software project en biedt randvoorwaarden waar de code en het uiteindelijke product aan moeten voldoen. 

Het belangrijkste kernvoordeel van het hergebruiken van software betreft een besparing van tijd en geld:

  • Kortere ontwikkeltijd
  • Lagere (ontwikkel) kosten
  • Applicatie sneller operationeel
  • De software kan makkelijker in kleinere teams worden ontwikkeld
  • Het is gemakkelijker om mensen (gelijktijdig) aan verschillende projecten te laten werken
  • Onderhoudskosten voor software nemen af
  • De kwaliteit van de software neemt toe
  • Standaard software oplossingen worden bereikbaar voor meer organisaties

Exact software

Clickker

Clickker zorgt voor de data uitwisseling tussen de software van Exact en de webapplicatie.

Gebruikers autorisatie

Hier worden de rollen en rechten binnen de webapplicatie vastgelegd. Ook wordt hier de inlog vastgelegd door middel van een beveiligde verbinding.

Standaard applicatie lay-out

Wij maken gebruik van een standaard webapplicatie lay-out. Deze wordt voorzien van eigen logo en kleurstellingen van uw huisstijl.

Logging & controle

Wij maken gebruik van logging en controle binnen onze oplossingen. Hierdoor kunnen wij alle data controleren en mocht er een keer iets niet goed gaan dan hebben wij dit vrij snel opgelost.